CLINICS 2017-02-08T14:26:10+00:00

CLINICS

In 2017 organiseert av Horror weer een clinic voor de 4 Mijl van Sneek op zondag 14 mei 2017.

Wij starten vanaf nul. Dat wil zeggen: we beginnen met lopers die geen of weinig hardloopervaring hebben. Wij geven de lopers een goede basis mee met zowel theorie- als praktijkoefeningen. Wij willen de hardlopers graag het plezier van de loopsport meegeven die wat ons betreft niet stopt na het volbrengen van de 4 mijl. Laat het een stimulans zijn om je leven meer inhoud te gaan geven. Hardlopen kan er ook toe bijdragen dat de mens (de hardloper) mentale kracht opbouwt.

Hardlopen is een toegankelijke sport. Je kleedt je om en kunt meteen beginnen. Je kunt het gemakkelijk inpassen aan je dagelijks (drukke) leven.

Het begeleidingsteam van av Horror bestaat uit Irene Bok en Theo Huitinga.
De training bestaat uit duurlopen (in groepsverband op de zaterdagmorgen) en intervaltrainingen (maandagavond en zaterdagmorgen).  Op woensdagavond is er gelegenheid om ook op de atletiekbaan te trainen.
Een aantal lopers krijgt in het begin te maken met kleine pijntjes.  Voor de motivatie is dit vervelend. Echter door wat aanpassingen en een goede begeleiding zijn de pijntjes ook weer snel verdwenen. Wij geven de lopers in dat geval een alternatief om aan hun conditie te gaan werken. De lopers moeten hun lichaam de tijd geven dat te gaan doen wat de geest graag wil. Vergelijk het met het omspitten van je tuin.  Wanneer je dit vol overgave doet dan weet je de volgende dag precies waar al je spieren zitten.  Spierpijn kunnen wij niet voorkomen maar wij doen er alles aan om het tot een minimum te beperken.
Op zaterdag 11 februari geven wij een informatiebijeenkomst over de clinic. Deze wordt gehouden in de kantine van av Horror om 11.00 uur. Neem de trainingskleding dan kunnen jullie na de informatie de eerste rondjes lopen.

De trainingen wordt gegeven op de maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur en zaterdagmorgen van 10.45 tot .30 tot 11.45 uur. Op woensdagavond kunnen de lopers in de reguliere groep mee trainen.

Irene Bok en Theo Huitinga
Theo.huitinga@home.nl

Nog vragen: uilke@avhorror.nl

Inschrijven voor de clinic kan via : https://inschrijven.nl/formulier?id=2016052923509&ag=j&tl=nl

SPONSORS