Vanaf 23 december 2019 is de voor-inschrijving geopend! Inschrijven voor de 4 Mijl van Sneek is mogelijk tot en met 16 april 2020. Houd rekening met het limiet van 2500 lopers. Wanneer dit aantal is bereikt zal het niet langer mogelijk zijn om uzelf aan te melden!

Starttijden voor de afstanden zijn;

  • Warming-up Rabo Kidsrun (alle leeftijden) – 11:45 uur

Starttijden Rabo Kidsrun:

  • Start Rabo Kidsrun 5 t/m 7 jaar – 12:30 uur
  • Start Rabo Kidsrun 8 t/m 10 jaar – 12:45 uur
  • Start Rabo Kidsrun 11 t/m 12 jaar – 13:00 uur

4 Mijl | 14:00 uur
Prijsuitreiking Rabo Kidsrun (Marktstraat) | 13:30 uur
Prijsuitreiking individuele 4 Mijl loop, verenigingsloop, businessrun (Marktstraat) | 15:00 uur

Op zondag 3 mei kan je je startnummer ophalen vanaf 11:00 uur in de Veemarkthal aan de Korte Veemarktstraat. Je mag startnummers van anderen ophalen.
Ook de kinderen kunnen daar hun startnummer met naam ophalen vanaf 11:00 uur.
In het theater zijn er diverse activiteiten, zoals stoelmassage door Sigrid van der Werf massage en counseling , verkooppunt met loopkleding door A.P. van der Feer en muziek etc.

Daarnaast is het dit jaar mogelijk om uw startnummer thuis gestuurd te krijgen. Hiervoor brengen wij €3,50 in rekening. Deze optie kunt u aanvinken bij het inschrijven. Het gaat hier enkel om uw startnummer samen met vier bevestigingsspeldjes. (Loop T-shirts worden niet verstuurd)

De 4 Mijl (6,4 km) is de afstand die elk jaar word afgelegd. Het is mogelijk om als individuele deelnemer deel te nemen of samen met collega’s mee te doen aan de sportieve businessrun.
Voor de kinderen die deelnemen aan de Rabo Kidsrun zijn er drie afstanden:

  • 840 Meter: Rabo Kidsrun 5 t/m 7 jaar.
  • 980 Meter: Rabo Kidsrun 8 t/m 10 jaar.
  • 1500 Meter: Rabo Kidsrun 11 t/m 12 jaar.

Het is niet mogelijk om uw aanmelding te annuleren. Startnummers zijn wel overdraagbaar. Meer informatie vindt u onder ‘startnummers overdragen’

Je kunt de 4 Mijl van Sneek ook met een businessteam lopen. Lees alles over deelname aan de businessrun onder het kopje ‘businessrun’.

De tijdregistratie vindt plaats met behulp van een chip van Racetimer die opgenomen is in het startnummer. Hier hoef je geen borg voor te betalen.
Op 2 punten staan bogen opgesteld om tijden vast te leggen. Atleten lopen dus onder bogen door. De eerste boog is uiteraard de startboog. Scanners maken contact met de chip en leggen de tijd vast waarop je de startlijn passeert. Tot slot wordt voor alle afstanden door de finishboog de tijd vastgelegd waarmee je de eindstreep passeert.

Racetimer vermeldt in de uitslag de bruto en netto tijden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot (hiermee begint de wedstrijd) en de aankomst op de eindstreep. Uitslagen worden op basis van bruto tijden opgemaakt. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is.

Om de tijdregistratie goed te laten werken is het belangrijk dat het startnummer goed gebruikt wordt. Dit doe je als volgt:

Draag het startnummer op de borst.

Bevestig het ongeveer 15 centimeter onder je hals

Vouw het flapje met de chip onder een hoek van 90 graden.

Indien anders gebruikt loop je het risico van geen tijdwaarneming

Racetimer vermeld in de uitslag de bruto en netto tijden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot (hiermee begint de wedstrijd) en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is. Voorwaarde voor een juiste registratie is het goed dragen van het startnummer. Hierover lees je meer onder het kopje ‘Chip en tijdregistratie’.

A.V. Horror Sneek biedt voorafgaande de 4 Mijl diverse clinics aan om je voor te bereiden op de loop. Meer informatie hierover volgt.

De organisatie van de 4 Mijl van Sneek kun je bereiken via Ying Media (mail: mbouwman@yingmedia.nl of via telefoon 0515-745005 / 06-53 45 14 19).

Bij het 4 Mijl parcours is na ongeveer 3 km in de Gemeentetuin een drankpost ingericht. Hier staan vrijwilligers met water. Bij de finish ontvangen alle lopers van de 4 Mijl een flesje sportdrank en een sportreep. Voor de deelnemers van de AH kidsrun ligt er na afloop een Capri-Sun en een lekker snack te wachten.

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. Op verschillende plaatsen op het parcours zijn medische posten ingericht die worden bemand door vrijwilligers van de EHBO vereniging uit Sneek. De vrijwilligers van EHBO vereniging Sneek staan belangeloos voor je klaar op verschillende plekken langs het parcours. Ook zijn ze op de bezemwagen aanwezig. Daarnaast zijn er voldoende AED’s aanwezig.

Wil je de 4 Mijl van Sneek volgen op Facebook? Klik dan op het icoontje onder aan de pagina
of klik op de link https://www.facebook.com/4mijlvansneek/?fref=ts

Er worden foto’s gemaakt op de dag zelf. Je vindt de foto’s op Facebook en op de website.
Je kunt foto’s die je zelf hebt gemaakt ook delen op onze Facebookpagina. Taggen op Facebook mag natuurlijk altijd.

Je kunt je overtollige sportkleding in bewaring geven bij de garderobe in het Theater van Sneek. Neem daarvoor een tas of een klein sporttasje mee.
Direct na de wedstrijd kun je je spullen weer ophalen in het Theater. Het Theater sluit om 17.00 uur. Alles wat niet is opgehaald wordt meegenomen door de organisatie. Ying Media Zwarteweg 4 Sneek. Mocht het binnen een week niet opgehaald zijn dan wordt het aan een goed doel geschonken.

Wil je je inschrijven voor de 4 Mijl van Sneek? Als individu of als een team, kijk dan onder het kopje ‘deelnemers’ en kies dan voor inschrijven.

Net als voorgaande jaren is er een limiet aan het aantal inschrijvingen. Voor de 4 Mijl is de limiet 2500 deelnemers.

In aanloop naar de 4 Mijl van Sneek brengen we diverse malen een digitale nieuwsbrieven uit. Wanneer je je hebt ingeschreven met een geldig e-mailadres, dan krijg je deze nieuwsbrief met daarin informatie over de 4 Mijl van Sneek, testruns, hardlooptips en aanverwante zaken.

Het parcours is een mooie route door de historische binnenstad van Sneek, waarbij je twee keer door de Waterpoort loopt.

Journalisten kunnen contact opnemen met Marianne Bouwman: mbouwman@yingmedia.nl.

Prijsuitreiking Rabo Kidsrun: 14:30 uur op de Marktstraat.
Prijsuitreiking individuele loop, verenigings- en scholenloop en business run: 16:00 uur op de Marktstraat.

Heren 4 Mijl 1e prijs € 100,00 – 2e prijs € 75,00 – 3e prijs € 50,00
Dames 4 Mijl 1e prijs € 100,00 – 2e prijs € 75,00 – 3e prijs € 50,00

Voor de snelste heer en de snelste dame is er een wisselbeker. Daarnaast is er voor de drie snelste teams een beker en een prijs gesponsord door MKB Sneek. Het snelste team krijgt een wisselbeker. Hetzelfde geldt voor de vereniging- en scholenteams.

Bij de Rabo kidsrun krijgt iedere deelnemer een medaille en de drie snelste kinderen krijgen een beker.

4 Mijl van Sneek is actief op Facebook en Twitter.
We willen dat de 4 Mijl van Sneek voor alle deelnemers een feest is. Mocht je vragen hebben aan de organisatie dan zijn we via social media goed bereikbaar via Facebook en Twitter. Gebruik in je bericht #4mijlvansneek en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden. We vinden het ook leuk als je jouw belevenissen op zondag 3 mei deelt via social media. Gebruik ook dan #4mijlvansneek

De starttijden zijn;

  • 13:30 uur 840 meter Rabo Kidsrun 5 t/m 7 jaar.
  • 13.45 uur 980 meter Rabo Kidsrun 8 t/m 10 jaar.
  • 14:00 uur 1500 meter Rabo Kidsrun 11 t/m 12 jaar.

15.00 uur 4 Mijl ( inclusief business teams, verenigings- en scholenloop)

Op zondag 3 mei kan je je startnummer ophalen bij Theater Sneek aan de Westersingel 28 vanaf 11:00 uur. Dit geldt voor de individuele 4 Mijl, de verenigings- en scholenloop, de business run en ook voor de Rabo kidsrun.

Wanneer jij je voor 16 april 2020 hebt ingeschreven staat je naam op het startnummer. Wanneer je dus je startnummer wil overdragen loopt iemand anders met jou naam op het startnummer. In het systeem is de naam wel aan te passen. Digitaal zal het startnummer wel gekoppeld zijn aan de nieuwe eigenaar. Neem voor het overdragen contact op met info@yingmedia.nl

De 4 Mijl van Sneek kent geen startvakken. Wie het eerst komt staat vooraan. Nu is het wel handig dat hele snelle lopers vooraan kunnen starten, de verkeersregelaars die bij de start staan kennen de meeste wedstrijdlopers en zullen daar rekening mee houden. De business teams en individuele lopers staan door elkaar heen. Je kan dus samen van start gaan maar dat hoeft niet.

Alle business teams gaan op een vooraf ingeplande tijd op de foto. Zo heeft iedere loper van een team een leuk aandenken aan de sportieve gezamenlijke prestatie. De teamfoto’s worden gemaakt in/bij het Theater.

KLEDINGINNAME: Op de dag zelf kun je je kleding achterlaten in het Theater. Neem hiervoor een tas mee zodat het mooi bij elkaar blijft. Het inleveren van de kledingtas kan tot 14.45 uur. De kleding is af te halen tot 16:30 uur op de dag zelf. Daarna wordt het meegenomen naar Ying Media aan de Zwarteweg 4. Wanneer het na 1 week niet is opgehaald wordt het geschonken aan een goed doel.

TOILETTEN: Deelnemers en publiek kunnen gebruik maken van de toiletten in het Theater en bij de horeca in Sneek.

Zo snel mogelijk nadat alle deelnemers gefinisht zijn verschijnen de uitslagen op onze website.

Wij proberen geen onderscheid te maken tussen de ‘gewone’ lopers en de wedstrijdlopers, loop je echt mee als wedstrijdloper, probeer dan vooraan te gaan staan bij de start.