BLOG

Voedingstips van Peter-Jan!

Woensdag 21 februari 2018

Vandaag heb ik voedingstips voor je. Want wat moet je nou eigenlijk vóór de 4 Mijl van Sneek eten? Om je topprestatie te behalen, moet je goed op je voeding letten.

Koolhydraten

Als je voldoende koolhydraten neemt, houd je langer energie. Je moet het zien als een soort motor. Elke stap die je zet wordt mede mogelijk gemaakt door koolhydraten. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in:

  • Pasta
  • Macaroni
  • Rijst

Groente en fruit

Maar het is ook niet verkeerd om groente te eten, zoals wortels, rode kool en spinazie. Dat is lekker en gezond! Het is ook belangrijk om voldoende fruit te nemen (appels, bananen en kiwi’s) voor voldoende vitamines.

Gouden tip

Mijn gouden tip is om een goed uitgebreid, ontbijt te nemen. Je lichaam heeft nog wel even de tijd om te verteren. Want de 4 Mijl van Sneek is ’s middags. Eiwitten spelen hierin een belangrijke rol. Yoghurt met muesli is hierbij een goede combinatie.

Vermijd

  • Een uitgebreide lunch vóór de start van de 4 Mijl van Sneek. Neem hooguit één banaan of een ander stuk fruit.
  • Patat, pizza of ander vet eten;

Belangrijkste tip is om voldoende water te drinken. Zeker bij warm weer is het van essentieel belang. Onderweg staat ook een post met water, maak daar gebruik van. Neem rustig de tijd om water te drinken als je niet puur voor het ‘resultaat’ gaat.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Even voorstellen…

Woensdag 24 januari 2018

Nog een paar maanden en dan begint de 4 Mijl van Sneek! Om alvast in de stemming te komen, hebben wij fanatiek hardloper Peter-Jan de Jong uit Joure uitgenodigd om te vertellen over zijn passie voor hardlopen. Al vanaf jongs af aan is Peter-Jan een groot fan van hardlopen. Hij heeft al diverse keren de 4 Mijl van Sneek gelopen en eindigde vorig jaar op een keurige negende plaats. Ook loopt hij veel andere hardloopwedstrijden. Peter-Jan voorziet ons gedurende weken in aanloop naar de 4 Mijl van Sneek van diverse tips en tricks! Zo kan jij je optimaal voorbereiden op de 4 Mijl van Sneek!

SPONSOREN